Drammens Brukshundklubb -

Treningstider for agility

Treningstider og treningsgrupper for agility

Organiserte treningsgrupper: Ytterkollen og Drivhuset

Vi har organiserte treningsgrupper på ulike nivåer hver mandag, onsdag og torsdag kveld, delvis med instruktør. På tirsdag er det to treningsgrupper uten instruktør (egentrening).

Fritrening Ytterkollen (april-oktober)

På dagtid (før kl 17.30), fredager og i helgene er det fritrening, med mindre det er kurs eller andre organiserte aktiviteter. Ytterkollen Vel bruker selv stedet til St.hans feiring og Mariskomars, og da er det ikke mulighet for trening.

Fritrening Drivhuset (oktober-mars)

Det er fritrening på mandager kl 16.00-17.15, onsdag fra kl 12:00-17.15, torsdag 16-16.30, fredag kl 12.00-22.00 og lør/søndag kl 10-19, med mindre det er kurs, reservert eller andre organiserte aktiviteter. Sjekk kalenderen (egen fane). Tidene i romjulen kan avvike. Alle biler må være kjørt senest kl 22:30 på hverdager og senest kl 19.30 på lørdag/søndag.

Ytterkollen

Adressen er Drammensveien 175, Mjøndalen

Veibeskrivelse:

Fra Mjøndalen kjører du over grustaket, så over jernbanen, og deretter tar du av andre grusveil til venstre ca 400 meter etter jernbanen. (Den kommer litt brått på rett etter et lite rødt hus på høyre side). Grusveien har bom, og ender ved elva og en grus/gress bane. Kommer du til en bussholdeplass på høyre side eller Ytterkollen Grendehus på venstre side har du kjørt for langt.

Fra Drammen kjører du langs elva på Drammensveien over rundkjøringen etter Gulskogenbrua, forbi SIF-huset og videre utover mot Mjøndalen. Rett etter at 70-sonen starter kommer det bussholdeplass og en sving, og en så den avkjøringen du skal ta på høyre side ned en grusvei (rett før et lite rødt hus på venstre side). Dersom du kommer til jernbanen, har du kjørt for lagt.

Drivhuset

Adressen til hallen er: Husebygata 3, 3014 Lier

Ta til venstre før dere kommer inn på gårdsplassen og kjør i bakkant av driftsbygning og låve.

Treningsregler for Drivhuset

Drivhuset i Lier er for agilitytrening, og forutsetter betalt treningsavgift og at du trener på en av de faste gruppene hver uke, ev. etter særlig avklaring med agilitykomitéen.

All bilkjøring skal foregå i sakte fart (maks 15 km), og bak driftsbygning og låven (ikke over gårdsplassen). Dette er både av hensyn til de som bor på gården og mulighet for løse gårdshunder (det går ofte to løse kooikere der). Når du tar av veien til venstre ned til gården etter jernbanebrua, så holder du til venstre bak en rød driftsbygning og videre rundt bak låven til du ser drivhuset. Det er strengt forbudt å kjøre over gårdsplass. Parkering på asfalt ved siden av drivhuset (før og etter). Parker ikke på plenen!

Det er ingen trening på dagtid i ukedagene før kl 16:00 og etter kl 22:00, med unntak av onsdag og fredag hvor vi kan trene fra kl 12:00. Alle biler må være kjørt senest kl 22:30 på hverdager og senest kl 19.30 på lørdag/søndag.

Det er tillatt å ta med 1-2 gjester i fritreningsperiodene. Men det må forhåndsvarsles til en fra ag.kom, og det koster kr 200 pr. ekvipasje. Beløpet betales til kontonr. 2220.195.4014 eller VIPPS 91346 (søk ev. på DBHK i VIPPS under «Kjøp og betal»), merk betalingen Ag.gjestetrening.

Hundene luftes/varmes opp på veien nede ved elven og bak låven/driftsbygningen (ikke på gårdsplassen). Vi plukker alltid opp etter hundene. Det er søppelkasse ved inngangsdøren til hallen.

Vi har alltid hundene i bånd utenfor drivhuset. Vi begrenser bjeffing så godt det lar seg gjøre. Dette gjelder særlig ute. Hunder som ikke trener, skal være i bur inne (forutsatt at de ikke forstyrrer de som trener) eller i bilen. Alle tisper med løpetid, må bruke tispetruse i Drivhuset så lenge de blør (ev. la være å trene). Det gjelder all trening både på grupper og fri/egentrening. Vi rydder alle hindre etter trening, med mindre vi har avtalt med de som kommer etter at de kan stå. Husk å sette opp igjen alle felthindere etter at du ev. har senket de for din trening.

Drivhuset skal være låst og lyset slukket når vi ikke trener. Nøkkelen ligger i et låst kodeskap. Den siste som forlater drivhuset er ansvarlig for å låse og lukke. Dette er svært viktig! Koden skal ikke gis ut av andre enn ag.gruppen, og koden skal ikke formidles via Facebookgrupper el.

Etter at varmeanlegget/temperatursystem delvis gikk istykker november/desember 2019, er vi usikre på temperaturen i Drivhuset men vi håper det blir levelig og at bonden ev. setter inn noe mer varme. Vi skal uansett ikke røre anlegget.  

Temperaturen i drivhuset skal ikke gå under ca + 5 grader, men på svært kalde dager kan den gå ned mot null. Det er et temperatursystem som regulerer temperaturen både opp og ned. Dette skal vi ikke røre.  

Vi har et toalett på den andre siden av drivhuset. Det skal stå på litt varme. Hold det rent og pent.

Det er ikke lov å røyke inne i hallen. Trekk også bort fra inngangspartiet dersom du skal røyke, og vis hensyn. De som røyker må ordne sinkbøtte til sneiper eller ta med sneipene hjem.

Spørsmål mv. stilles primært til den i ag.kom som er ansvarlig for gruppen du trener på.

Se også Retningslinjer for ag trening og konkurranser i DBHK

Treningstider

Mandag Fritrening

 

 

 

 

 

Gruppetreninger

16:00-17.15

 

 

 

 

 

17:30-22:00

Alle dratt senest 22:30
Tirsdag Fritrening

 

 

 

 

 

Gruppetreninger

Ingen

 

 

 

 

 

16:00-22:00

Alle dratt senest 22:30
Onsdag Fritrening

 

 

 

 

 

Gruppetreninger

12:00-17.15

 

 

 

 

 

17.30-22:00

Alle dratt senest 22:30
Torsdag Fritrening

 

 

 

 

 

Gruppetreninger

16:00-16:30

 

 

 

 

 

16:45-22:00

Alle dratt senest 22:30
Fredag Fritrening 12:00-22:00 Alle dratt senest 22:30
Lørdag Fritrening 10:00-19:00 Alle dratt senest 19:30
Søndag Fritrening 10:00-19:00 Alle dratt senest 19:30

Trening i romjulen kan avvike, og vil bli varslet på Facebook DBHK Agility.

Treningskalender – reservere tid – fritreningstider

Det er mulig (men ikke nødvendig) å reservere tid for agilitytrening fredag kl 12-22 og lør-søndag kl 10-19 når det ikke er kurs eller annet opplegg. Kalenderen vil normalt være oppdatert torsdagen før innen kl 10. Tid for gruppetreningene vises ikke i kalenderen. Treningskalenderen finner du her.

Ag.kom har (foreløpig) valgt å ikke lage detaljerte regler for reservasjon, men vil prøve å praktisere dette rettferdig og etter beste skjønn. Utgangspunktet er som følger: Dersom du ønsker å reservere tid, må du enten ha avtale om å trene sammen med minimum en annen person eller invitere til et tema/trening hvor det er åpent for flere. Du sender forespørselen på epost til Grete (grete@dehn.no) senest innen kl 24 onsdagen før. Grete vil prøve å svare og publisere torsdag morgen, ev. sende forespørselen videre til en annen i ag.kom som kan følge opp. Det er som hovedregel ikke mulig å reservere mer enn to uker frem.

Ta også kontakt med Grete om du ønsker å holde eller arrangere kurs en eller annen form for kurs. Vi er positive til kurs, og kurs vil bli prioritert, men klubben kan ta begrenset økonomisk risiko.

Dersom drivhuset ikke er reservert, er det åpent for alle å trene. Men vis hensyn dersom det allerede er noe der når du kommer eller noen har skrevet på DBHK agility Facebook at  de har treningsplaner. Det man legger ut på Facebook er ikke en reservasjon, men en informasjon. Ag.kom håper at både reservasjoner og informasjon vil fungere slik at mange får trent bra på fritreningstidene. Vi håper også at alle er fleksible, og ofte åpner for å ta i mot en ekstra.

Dette er fritreningstidene (med forbehold om kurs, reservasjoner og endringer):

Mandag: Kl 16.00-17.15

Tirsdag: Ingen

Onsdag: Kl 12-17.15

Torsdag: Kl 16-16.30

Fredag: Kl 12-22

Lørdag: Kl 10-19

Søndag: Kl 10-19

Priser og betaling

Treningsavgift på kr. 2.000,-, betales inn til konto nr. 2220.19.54014, innen 31.01.2020.

Dersom man trener med 2 hunder, så er treningsavgiften på kr. 2.500,-, dvs kr. 500,- for hund nr 2.

Husk å merke innbetalingen din med fornavn og etternavn.