Drammens Brukshundklubb -
Vibecke og Flint. Foto: Christl Faltner

Flint-trofeet er et vandretrofé til årets beste agility/hopp-hund i Drammens Brukshundklubb.

Trofeet bærer navnet til Flint (Foxlike Fred Flintstone) som eies og føres av Vibecke Vendelbo Stenseth. Flint og Vibecke var den første ekvipasjen som klarte å vinne Wico-trofeet, som har vært vandrepokal siden 1996, tre ganger. Flint og Vibecke har dessuten representert Norge i VM i 2016 som laghund, 2018 i Nordisk, 2019 VM lag + lag og individuelt i Nordisk. De har også Sølv i lag-NM 2015, og Championat i både agility og hopp i Norge og Sverige. Flint og Vibecke dessuten har reist Europa rundt og opplevd masse sammen, med finaler i European Open (EO) og finaler i Norwegian Open (NO). Flint er en energisk hund som elsker å jobbe, og gir alt alltid!

Trofeet er utformet som en mur (agility-hinder), som graves med navnet på alle vinnerne.

Trofeet deles ut til den hund – uansett klasse – som på fem offisielle stevner i løpet av året har lavest sum feilpoeng + plass-siffer. Både resultater i hopp og agility teller. Ekvipasjen må representere DBHK.

Ved eventuell poenglikhet benyttes følgende kriterier for å skille mellom hundene:

• Laveste plass-siffersum
  • Laveste enkeltresultat plass-siffer
  • Beste stevne (sum plass-siffer + feilpoeng)
  • Beste plassering i et NKK stevne

Ved fortsatt poenglikhet deles tittel og trofé.

Troféet vinnes til odel og eie av den ekvipasje (samme fører + hund) som vinner troféet tre ganger.

Ag.kom avgjør kvalifiseringsperiode hvert år.

Vinner av Flints Trofé 2019

Bente Håkonsrud med Silke