Drammens Brukshundklubb -

Rallylydighet

Spørsmål? Kontakt oss på dbhk.rally@gmail.com

Rallylydighet er en hundesport som oppstod i USA. I 2005 ble Norsk Rallylydighetsklubb dannet og i 2013 ble sporten godkjent av NKK.

Hva er rallylydighet?

Hovedfokuset til rallylydighet ligger på glede, samspill og gode holdninger. Eier har derfor lov til å rose og oppmuntre hunden så mye han eller hun vil under konkurransen. Sporten passer derfor for alle hunder.

I videoen under kan du følge klubben på en rallytrening og høre noen av våre medlemmer svare på spørsmål som “hva er rallylydighet?” og “hva må en hund kunne for å drive med rallylydighet?”

Hvordan fungerer en rallykonkurranse?

I rallylydighet går eier og hund en bane sammen i en bestemt rekkefølge. Banene består av 15-22 skilt med øvelser fra lydighet, agility og freestyle. Som i agility er banene nye for hver gang, slik at man aldri vet hvilke kombinasjoner som kommer, men eier har mulighet til å gå igjennom banen i 10 minutter før konkurransen uten hund. Alle starter med 200 poeng og blir trukket etterhvert om man gjør noe feil, eller bruker for lang tid.

Det konkurreres offisielt i fire klasser. Etter hvert som man kommer oppover i klassene kommer det flere skilt med høyere vanskelighetsgrad. Om man ikke er klar for å starte å konkurrere i klasse 1 er det også en rekruttklasse hvor man kan belønne hunden visse steder underveis.